Naturlig skönhet

Skönhet kommer inifrån, brukar man säga. Låt din inre skönhet därför lyftas. Med behandlingar kan ditt vackra inre jag ge ditt utseende nytt liv och du bibehåller en naturlig skönhet. 

Hur fungerar det?

Behandlingar förbättrar ditt naturliga utseende genom att tillföra och återge huden volym, göra den slät och mjuk och ge ditt utseende nytt liv. Genom exempelvis en injektionsbehandling, som alltid ska utföras av medicinskt utbildad person med erfarenhet, kan du släta ut oönskade veck och linjer i ansiktet på ett enkelt och ofarligt sätt. Effekten är långvarig, men inte permanent.

Vad tillförs?
Huden är rik på hyaluronsyra. När vi blir äldre förändras gradvis hyaluronsyrans fördelning och funktionen i huden, vilket gör att karakteristiska ålderstecken som linjer och rynkor uppstår.
Behandlingar tillför en hyaluronsyra som liknar kroppens egen. Den bättrar på hudens eget förråd av hyaluronsyra och ger volym som antingen mjukar upp ålderstecknen eller förstärker dina naturliga ansiktsdrag. 

Botox
Det muskelavslappnande medlet Botox reducerar rynkor och fina linjer. Varje gång du skrattar, blir arg, koncentrerar dig så spänns ansiktsmuskulaturen och framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Eftersom hudens elasticitet minskar med åldern tenderar linjerna att bli kvar. Muskelavslappnande medel så som Botox motverkar detta. Botox är numer ett väl beprövat läkemedel som sedan 1980-talet använts inom sjukvården för att t ex behandla muskelsjukdomar, men som på senare tid har blivit allt vanligare att använda även i estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor.

Världens vanligaste behandling

Injektionsbehandlingar med Botox är nu världens vanligaste estetiska injektionsbehandling, mycket tack vare hög säkerhet, goda resultat och att det är en förhållandevis snabb och enkel behandling.

Läkemedlet sprutas in i utvalda små ansiktsmuskler för att släta ut rynkor. Det blockerar då nervimpulserna till de små utvalda ansiktsmusklerna och får dem att slappna av, vilket gör att den överliggande huden blir slät. Andra nervfunktioner i huden påverkas inte, utan enbart den specifika muskeln. De vanligaste behandlingsområdena i ansiktet är ”bekymmersrynkan” mellan ögonbrynen, horisontella vecket i pannan och kråksparkar vid ögonvrårna. Du behöver inte testas före behandlingen utan behandlas oftast i samband med konsultation.

Hur går behandlingen genom Botox till?
Behandlaren injicerar en liten mängd toxin med hjälp av en mycket tunn nål på det område som man vill behandla. Oftast behövs ingen bedövning men möjligheten finns om man önskar. Resultatet är beroende av att man injicerar exakt rätt mängd av läkemedlet på exakt rätt plats. Det ställer stora krav på kompetens och erfarenhet hos behandlaren och man bör vara noga med att anlita en legitimerad läkare eller sjuksköterska som har lång dokumenterad erfarenhet av att utföra denna behandling. Effekten är inte permanent utan övergående och sitter i cirka 3-5 månader då man kan upprepa behandlingen om man önskar. För att bibehålla effekt så bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år och studier visar att effekten varar längre för varje behandling som utförs.

Vad händer efter en behandling?
Du kan gå hem direkt efter injektionerna. Efter 3-10 dagar börjar resultatet att märkas, men inom vissa områden kan det ta upp till 14 dagar.