Skillnaden mellan botox och fillers

Idag finns det lite olika former av injektionsbehandlingar som man kan välja att göra. Dock är det bra att veta skillnaden mellan botox och fillers. En del tror att det är botox i läpparna som ska användas, men så är inte fallet. I läpparna, för att göra dem fylligare till exempel, är det fillers som används. 

Vad är Botox?

Botox är ett preparat som innehåller en aktiv substans som heter botulinumtoxin typ A. Det är ett muskelavslappnande medel, som passar bra för att släta ut rynkor. Det används främst mellan ögonbryn, i pannan och i horisontella linjer. Det för att bli av med linjer, rynkor och kråksparkarna kring ögonen. Botox kan även användas för att få bort mungipor som ser sura ut, eller för att bli av med apelsinhy. Botox kan även användas för att få bort tandgnissling.

Vad är fillers?

Fillers är en produkt som man använder för att kunna så att säga modulera ansiktet. Det används bland annat för att fylla kinderna, göra läppar fylligare samt att fillers även kan användas på linjerna från näsan till munnen.

Fillers består i de allra flesta fall av stabiliserad hyaluronsyra. Detta är något som finns naturligt i våra kroppar. Detta ämne fungerar som så att när det injiceras, så binder den samman och bildar ett resultat som är mer bestående. Hur hållbart det är, det beror på var den injiceras samt förutsättningar hos personen den användas på.

Fördelar med injektionsbehandlingar som botox och fillers

Det finns flera fördelar att använda dig av injektionsbehandlingar som botox och fillers. Tänk dock på att inte starta med det i en allt för tidig ålder. De fördelar som finns är bland annat dessa:

Säker behandling med få komplikationer

Bra sätt att testa ett lyft utan att göra ett kirurgiskt ingrepp med kniv

Går fort och är för det mesta med ett minimalt obehag

Det ger dig ett naturligt resultat

Nackdelar med injektionsbehandlingar

Som med allt annat, så finns det även nackdelar med injektionsbehandlingar som botox och fillers. Det är ju så att alla sorters ingrepp med en verkan kan komma med biverkningar. I detta fall är det så att du kan drabbas av allergiska reaktioner av fillers. Det kan vara infektioner, blåmärken, svullnad och hudförändringar.

Botox kan ge biverkningar, som är relaterade till själva nålsticken. Det i form av rodnader, svullnader samt stickblåmärken.

En behandling med botox kan även ge en lättare huvudvärk ett par dagar efteråt.

Kan jag använda botox i läpparna?

Botox i läpparna är inte att rekommendera, utan då är det just fillers du ska satsa på. Botox är muskelavslappnande, så skulle det användas i dina läppar, så skulle de istället börja hänga. För att få dem fylligare, så är det fillers som du måste använda som injektionsbehandling. När det handlar om rynkor med mera, då är det däremot botox som kan vara ett bra alternativ. Se alltid till att göra dina injektionsbehandlingar hos en person som har en utbildning och en certifiering inom området för estetiska injektioner och som är medlem i Estetiska injektionsrådet.